Glassfiberstrukturer

Det vi har mest volum på i dag er styrkeberegninger på komposittmaterialer. Enten som glassfiber eller karbonfiber. Dette er lette og sterke materialer som heller ikke ruster. Og det beste av alt er at det i mange tilfeller også er billigere å bygge i glassfiber enn tilsvarende strukturer i stål! I dag har designkoden DNVGL-ST-C501 allerede eksistert i mer enn 15år! Man kan derfor ikke lengre skylde på at det ikke finnes designkoder lengre.

Glassfiber har svært anisotrope materialegenskaper. Imotsetning til f.eks. metaller som har lik mekanisk styrke og stivhet i alle retninger. Med kompositter kan man bruke fiber i den retningen det gir mest nytte for seg. Her er det store muligheter til å få lav vekt om man vil det. Det å lage krumme detaljer og med optimal fasong er heller ikke noe vanskelig.

I offshore sammenheng er det vanlig å bygge beskyttelsesstrukturer i GRP.

Skal man ha klammer som skal installeres av dykkere? Hvorfor ikke velge et byggematierale som en dykker selv kan løfte? Jo, nettopp GRP!

I de tilfellene man har strekk på tvers av tykkelsen, må man modellere med solid-elementer.

Glassfiber er velegnet til å lage scrubbere. Dem tåler aggressive syrer om det skulle være en av ingrediensene som skal renses.

Med glassfiber er det fullt mulig å lage covers som tåler Mega-Joule impact! Trikset er å ha to lag med vann i mellom.

Store krummede tanker er lett å lage i GRP:

Glassfiber duger!